Ds\Sequence::sorted

(PECL ds >= 1.0.0)

Ds\Sequence::sortedReturns a sorted copy

Descrição

abstract public Ds\Sequence::sorted ([ callable $comparator ] ) : Ds\Sequence

Returns a sorted copy, using an optional comparator function.

Parâmetros

comparator

A função de comparação precisa retornar um inteiro menor, igual, ou maior que zero caso o primeiro argumento seja considerado respectivamente maior, igual ou maior que o segundo. Note que antes do PHP 7.0.0 este inteiro tinha de estar no intervalo de -2147483648 a 2147483647.

callback ( mixed $a, mixed $b ) : int
Cuidado

Returning non-integer values from the comparison function, such as float, will result in an internal cast to integer of the callback's return value. So values such as 0.99 and 0.1 will both be cast to an integer value of 0, which will compare such values as equal.

Valor Retornado

Returns a sorted copy of the sequence.

Exemplos

Exemplo #1 Ds\Sequence::sorted() example

<?php
$sequence
= new \Ds\Vector([45132]);

print_r($sequence->sorted());

O exemplo acima irá imprimir algo similar à:

Ds\Vector Object

Exemplo #2 Ds\Sequence::sorted() example using a comparator

<?php
$sequence
= new \Ds\Vector([45132]);

$sorted $sequence->sorted(function($a$b) {
    return
$b <=> $a;

print_r($sorted);

O exemplo acima irá imprimir algo similar à:

Ds\Vector Object